Gebouw A | Radio Kootwijk

Voormalig zendstation Radio Kootwijk is een monumentaal pand met een bijzondere geschiedenis, waarin verbinding leggen centraal staat. Architect Julius Luthman (1890-1973) ontwierp een hoofdgebouw dat niet alleen doelmatig en monumentaal was – de zendapparatuur voor de lange golf vereiste een enorme machinehal – maar ook een bepaalde symboliek uitstraalde: plechtig en mysterieus. Dat leidde tot een fascinerend contrast met de natuurrijke omgeving.

Verbinden tussen oost en west is waar het oorspronkelijk om ging, zoals gesymboliseerd in het beeldhouwwerk boven de ingang. Maar ook nu is verbinden de belangrijkste functie: natuur met cultuur, mens met omgeving en mensen met elkaar. Radio Kootwijk biedt ruimte voor inventieve en creatieve ontmoetingen.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.